Mens


Ik bied individuele begeleiding en werk met kleine groepen in mijn praktijk in Amersfoort. Mijn specialisatie is lichaamsgericht werken; via het lichaam verbinding tussen denken en gevoel vinden, herstellen en verdiepen.

Lichaamsgerichte psychotherapie
Je weet bewust of hebt het vermoeden dat er problemen, patronen of trauma’s zijn die je in je huidige leven in de weg zitten en waarvan de oorsprong in je levensgeschiedenis ligt.

Lichaamsgerichte coaching
Je loopt vast met jezelf, in je werk, relatie(s) of in je leven, komt er zelf niet uit en je wil er in het hier en nu mee aan de slag.

Stemcoaching
Last van je stem of ervaar je een blokkade op je stem? Onderzoek en ontwikkel je stem! Ontdek wat je stem over jouzelf zegt en leer je te durven uiten en uitspreken.

Wanneer en waarom kiezen voor lichaamsgeoriënteerde benadering?
Je zit niet lekker in je vel. Je lichaam geeft allerlei signalen als: 
– onrust, stress
– slecht slapen, lusteloosheid
– (hoofd)pijn

Je hebt psychische of emotionele klachten als:
– emotionele buien
– piekeren, somberheid, angst en paniekgevoelens
– relatieproblemen in familie of zich herhalende problemen op ’t werk
– verdriet om verlies of afscheid
– problemen met wie je bent, wat je doet of wat er gebeurt

Veranderen door naar je lichaam te leren luisteren
Je lichaam is het ‘instrument’, de meest gematerialiseerde ‘vorm’ waarin je aanwezig bent op deze aarde. Je ervaart je bestaan via je lichaam en niet alleen via het denken. Al jouw levenservaringen zijn bewust of onbewust opgeslagen in je lichaam. In je lichaam huist veel wijsheid, die wijst ons de weg. Door te gaan voelen en vertrouwen op de signalen van je lichaam komen blokkades, patronen en verborgen trauma aan de oppervlakte. Je mogelijk verborgen talenten en verlangens komen weer vrij en werkelijke transformatie komt tot stand.

We werken met gesprekken, lichaamstaal, houding en beweging, gedachtes, gevoel, emoties, adem, stem en lichaamsbewustzijn.
Werkvormen: energetisch lichaamswerk, voice dialogue, opstellingenwerk, trauma opstellingen, stemwerk, psychodrama, mindfulness, dans, yoga.

“Elke stap is een proces op zich.”