Lichaamsgerichte psychotherapie

Wanneer is lichaamsgerichte psychotherapie wat voor jou?
Je weet bewust of intuïtief dat er problemen, patronen of trauma’s spelen die vroeger zijn ontstaan. Ze zitten je in de weg, je hebt er last van. Je hebt vragen als:
– ‘Wie ben ik ten diepste?’,
– ‘Waarom doe ik wat ik doe?’,
– ‘Ik wil het anders, maar weet niet hoe?’.

Je overweegt therapie. Je wilt niet alleen praten, maar ook leren luisteren naar je lichaam.
Helder krijgen en kunnen plaatsen wat er speelt. Thuiskomen bij jezelf, veilig in je lichaam, dat is waar je naar verlangt.

Hoe werkt het?
We starten niet zomaar. Als je je veilig voelt bij mij als therapeut starten we de therapie. Samen formuleren we het doel van de therapie. We beginnen met gesprek(ken) en als jij er aan toe bent betrekken we het lichaam erbij. We werken op diepere lagen en dat vraagt vaak tijd en geduld. Jìj bepaalt het tempo en de diepgang.

Wat heb je al in huis?
Welke krachten en kwaliteiten heb je al ontwikkeld.

Op deze stevige basis in jezelf val je terug als je met iets moeilijks of pijnlijks uit je leven aan de slag gaat. We vertrouwen op de wijsheid van het lichaam dat vertelt wat je nodig hebt om in balans te komen. Ik begeleid je in dit proces, zo precies mogelijk op jou afgestemd. Je krijgt inzicht in je huidige situatie en in je geschiedenis en je vindt een weg om er mee om te gaan. We kiezen werkvormen die bij jou passen en helpend zijn.

Resultaat
Het proces leidt naar heling, (zelf)acceptatie, draagkracht en veerkracht, zelfsturing, rust en ontspanning, een transformatie.

Vergoeding
De voorwaarden van jouw verzekeringspolis bepalen of je de sessie(s) gedeeltelijk vergoed krijgt. Zie vergoedingsoverzicht zorgverzekeraars van Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie.

Wil je meer weten? Bel of mail me:
M 06 – 20 031 561
info@elseliendewolf.nl

“Elselien heb ik leren kennen als een zeer vakbekwame vrouw, wat ze perfect weet te combineren met betrokkenheid en enthousiasme, waardoor je je veílig voelt in jouw proces van dat moment.” 

Carla V.